Håller internettidningarna på att ersätta papperstidningarna?

Det går att se en tydlig trend och den är att internet blir en allt viktigare plats för tidningarna att marknadsföra sig på. Det finns många anledningar till det. Först och främst handlar det om lättillgänglighet. Det är enkelt att bara öppna upp en internettidning där du kan bestämma vad du vill läsa på ett annat sätt än än med en papperstidning – särskilt när det kommer till nyhetstidningar och om du bor på en mindre ort. Då har du ett litet utbud på oftast ungefär fyra stycken nyhetstidningar att köpa i butik, online däremot har du möjlighet att läsa i princip alla tidningar. Detta eftersom så gott som alla tidningar i Sverige skaffat sig en webbversion av tidningen. Har du en smartphone har du också dina favoritsidor tillgängliga hela tiden.

wwwMed internet har du inte bara möjlighet att läsa svenska tidningar heller. Tidningar på engelska finns det verkligen gott om. Om du inte har något emot att läsa på engelska finns det också ett stort utbud gällande hobbies som du inte kan hitta tidningar på svenska om. Det är också ett utmärkt sätt för dig att förbättra din engelska.

Förutom att det finns ett mycket större utbud på nätet är också de flesta tidningar gratis. Det verkar dock som att fler och fler tidningar väljer att ha en sektion där du måste betala för att få tillträde. Fortfarande är dock de flesta tidningar helt gratis och de som tar betalt tar bara betalt för vissa delar av hemsidan.